Welkom bij Zweethutwestfriesland: zweethutceremonie – sweatlodge op locatie, mobiele zweethut, tentenverhuur, events en teambuilding.

 

Tent huren? Direct door naar: Tentenverhuurwestfriesland

 

˜  oude wijsheid als inspiratie voor een nieuw begin  ˜ 

 

 

Waar ben jij naar op zoek?

 

 

Kijk hier om een indruk te krijgen van de Sweatlodge op festivals.

 

Meer informatie:

 

Zweethutten op locatie Scharwoude 

 

Mobiele zweethutten en sauna´s huren

 

Indianententen / tipi tenten huren

 

Kids indianendorp

 

Riddertenten / middeleeuwse tenten huren

 

Stretchtenten huren

 

Vuurschalen en outdoor kachels huren

 

Teambuilding 

 

Tentenverhuurwestfriesland

 

 

Tevens levering verlichting, geluid/muziek (tot 1000 watt), decoratie en catering. 

We denken graag met u mee! Direct contact voor alle vragen en mogelijkheden: 

Jan Albert de Jonge 0613963096 info@zweethutwestfriesland.nl   

 

Zweethutceremonie op locatie Scharwoude

Een zweethut ceremonie (Inipi) vormt een feestelijk samenzijn, het opent onze diepere lagen van levenskracht en leidt ons naar de kracht van: ’catharsis’. Een zweethut maakt de weg vrij voor nieuwe inzichten, visioenen, genezing en een groter en ruimer ’zijn’. Een eeuwen oud ritueel neemt je mee naar ware kracht: de bron van jouw oerkracht.    

Reactie’s van deelnemers na deelname aan onze zweethutceremonies:

”A way to share wisdom with the world”. Afz. J. 

 

“Dit was mijn eerste zweethut. Het was een heel bijzondere, prachtig intense ervaring. Was erg onder de indruk van de gloeiende stenen en voelde de zweetdruppels zich vormen en van me afglijden. Mooi om zo samen te zijn met mensen. Ik merk dat er iets van onschuld is teruggekomen bij mij. En ik voel ook andere effecten, die ik niet kan bevatten, laat staan beschrijven”. Afz. T.

 

 ”Ik heb een heerlijke zweethut gehad omdat ik in de hut helemaal bij mezelf kom en op een ander level ben dan in het dagelijkse jachtige leven mede ook omdat je in de hut alle besef van tijd kwijt bent en dat vind ik het aller mooiste”. Afz. H.

 

”Het fenomeen “zweethut” was mij onbekend. Helemaal onvoorbereid ben ik het avontuur aangegaan. En niet zonder gevolgen. Er is meer tussen hemel en aarde, en als je open staat voor verandering, als je je durft te geven….. dan raad ik iedereen een zweethut ervaring aan. Ik ga niet vertellen wat er met me gebeurde, wel dat het dagen daarna nog doorwerkte in mijn doen en laten. 
Voor mijn tweede zweethutervaring dacht ik me goed voor te bereiden, ik had bedacht waar ik aan wilde werken en wat ik zou gaan doen. Maar helaas, daar kwam niets van terecht. Door emoties overmand, moest alles wat ik de eerste keer had ervaren, nogmaals worden herhaald. Het werd een bevestiging van mijn eerste geweldig goede ervaring. Ik kwam ’s avonds weer uiterst voldaan thuis. 
De tweede zweethut is zeker mijn laatste niet……”. Afz. N. 
”1e keer Scharwoude, 1e keer bij Jan-Albert, C. zei het vooraf mooi en kloppend; hij is authentiek, fijn en lief. De plek is prachtig…mijn respect en complimenten hiervoor aan Jan-Albert en Rosalie”. Afz M. en zoon.

Zweethut ceremonies zijn bij veel culturen bekend. Al duizenden jaren gebruiken de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika de zweethut voor heling, spirituele groei en reiniging. Ook Siberische, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse culturen hebben hun zweethut ceremonies. We kennen de sauna uit Scandinavië en de Hammam in de Arabische landen.

Een zweethut heeft de vorm van een koepel en wordt gebouwd van wilgentenen. De wilgentenen worden in een cirkel in de grond geplaatst, naar elkaar toe gebogen en vastgeknoopt met touw.                                                                           

Er worden dekens over de hut gelegd zodat de ruimte goed warm blijft. In  het centrum van de hut wordt een ondiepe kuil gegraven. In de kuil liggen hete basaltstenen die de hut verwarmen.

Steenceremonie

Op ruime afstand van de zweethut wordt een vuurplaats gemaakt. Op de vuurplaats vindt de steenceremonie plaats. Een krachtig ritueel waarbij iedere steen een intentie meekrijgt voor hij het vuur ingaat.

Als alle stenen door de deelnemers en de ceremonieleider op de vuurplaats zijn neergelegd zorgt de vuurman/vuurvrouw ervoor dat de stenen flink heet worden gestookt.

Tabakzakjes/gebedzakjes

Lang voordat tabak in Europa bekend was werd het door indianen in Zuid-Amerika al gebruikt. De indianen gebruikten tabaksbladeren bij ceremoniële bijeenkomsten en magische handelingen. Tabak werkt prikkelend en verdovend, de rook zorgt voor het contact met de ’spirits’.

Voor de zweethutceremonie begint maken we tabakzakjes/gebedzakjes. In deze zakjes stoppen we onze intenties, gebeden, voornemens, verlangens, vragen, etc. De tabakzakjes nemen we mee de hut in.

Zweethutceremonie in 4 rondes

De zweethut kent 4 rondes, noord-oost-zuid-west. Iedere ronde heeft zijn eigen intentie en is verbonden aan één van de vier windrichtingen. We komen de zweethut binnen via het oosten omdat daar de zon opkomt. Wanneer iedereen een plek in de zweethut heeft gevonden brengt de vuurman de eerste stenen binnen. Vervolgens gaat de deur dicht en wordt het donker in de hut. De ceremonieleider strooit wat kruiden op de hete stenen en het begint warm te worden in de zweethut. Later worden de stenen besprenkeld met saliewater.

Een ronde duurt ongeveer drie kwartier, daarna gaat de deur open en kan je even kort naar buiten. Er is gelegenheid tot het drinken van water en koude salie thee, daarna begint de volgende ronde.

In de zweethut wordt het flink heet. De intensiteit van de hete stenen, de donkere ruimte, de geur van kruiden en de instrumenten van de ceremonieleider helpen je om in verbinding te komen met je eigen spirit. De hitte is een uitnodiging om je volledig over te geven en is niet bedoelt om je te  kwellen.                                                                           

De elementen: aarde, water, lucht en vuur zorgen voor een prachtige balans in de hut. Het nodigt je uit om je te herinneren wie je werkelijk bent en waar je oorspronkelijk vandaan komt. Conditioneren en aannames die je denkt dat je bent worden langzaam los geweekt en maken plaats voor een groter zijn’.  

 

Komende sweatlodge in Scharwoude: 26 mei 2018.

 

Kijk voor informatie: datum zweethutceremonie.

 

Informatie: info@zweethutwestfriesland.nl 

 

Contact: Jan-Albert de Jonge 06-13963096

 

 

Tevens levering van verlichting, geluid/muziek, decoratie en catering.

We denken graag met u mee! Direct contact voor alle vragen en mogelijkheden: 

Jan Albert de Jonge 0613963096 info@zweethutwestfriesland.nl   

Zweethutwestfriesland: Zweethutten – Indianententen – Middeleeuwse tenten – Stretchtenten – Vuurschalen – Teambuilding


big[1] - kopie
enhanced-buzz-11648-1367521811-0[1] - kopie

 

 

 

Home